O životě jedné blondýny a o tom, jaké to je žít s ní...

30. prosince 2013

Patrick Zandl - Příběh strýčka Martina

Tahle e-kniha ma tak trochu zvlastni zacatek sveho vlastniho zivota.... Patrick Zandl se rozhodl, jeji propagaci (a osud) sverit do rukou Startovaci - neboli... nabidl knihu a Vy jste mohli dopredu prispet, pokud jste o ni meli zajem. Pokud se do stanovene doby podari vybrat pozadovanou castku, kniha vyjde (v tistene i elektronicke verzi). No a nastesti se podarilo vybrat dost - nakonec 125% pozadovane castky a kniha dorazila..

Sam ji popisuje takhle:
Příběh strýčka Martina je jiná kniha, než na jaké jste zvyklí. A dost možná to ani není kniha pro vás. Proto také vychází v malém nákladu, jen pro úzký okruh lidí. Není to ani historická beletrie, ani fantazy, ani soudobá próza. Nejblíže má k iniciačnímu románu. Kniha střídá neumělé vyprávění studenty a barvité sny, vize. Budete si stěžovat, že nesnášíte její současné části. Nebo, že nemáte rádi ty historické. Bude vám chybět konec nebo přebývat jeho mnohoznačnost. Pak to zřejmě není kniha pro vás nebo pro tuto vaši životní etapu. Možná se začtete a až odtrhnete unavené oči o mnoho hodin později, budete svět vidět jinak. S pochybnostmi.

Cetla se sama.. I kdyz jsem s ni stravila na me nadprumerne dva tydny po vecerech. Jedna se o pribeh mlade studentky historie Veroniky a jejiho strycka Martina, ktery se zahadne ztrati. Soudobe vypraveni je prokladano sny samotne Veroniky z ranneho stredoveku, doby, kdy byl zavrazden knize Vaclav, kdy ceske zeme bojuji proti rimskemu krali Ottovi. Nekdo ji prirovnava k Sifre mistra Leonarda po cesku..

Ac nejsem milovnici historie, bavila me. A to moc. Bylo v ni dost tajemna, ktere zajistoval spolek tajemne Devitky i dost opravdovosti, kterou dodala Veronika a jeji velmi realisticky pohled na svet /pohled na svet mlade divky, ktera nevi co chce/.

Bohuzel zatim neni mozne knihu nijak koupit - ja ji koupila jeste na startovaci, takze jsem e-verzi dostala do mailu. Nicmene pevne verzim, ze ji Patrick preci jen vyda i bezne dostupnou - treba pres Palmknihy..

Opravdu jsem si ji uzila a uz se moc tesim na dalsi Patrickovu knihu :-))

Cena elektronicke verze byla: 199,- Kc.

Doposud prectene knihy autora:
Apple: Cesta k mobilum
Marigoldi leta
Koncernova petiletka
Flotila Zeme


Žádné komentáře:

Okomentovat

Negativni kecy = delete
Komentare, ktere nejsou k tematu clanku = delete
Tohle je muj blog, jestli se Vam to nelibi, nechodte sem!