O životě jedné blondýny a o tom, jaké to je žít s ní...

29. prosince 2012

Recenze: Clinique - 3 kroky (Anti Blemish solutions)



Mela jsem opravdu velkou radost, ze Clinique delal tuto peci v cestovnim baleni - protze dat najednou tolik penez za velke baleni, abych treba zjistila, ze  mi nevyhovuje... to neeeee!

Takze za to urcite palec nahoru - vsichni by meli vyrabet "testovaci" verze sakra! :-)

Tak a ted co je soucasti balicku /zleva/:

čisticí pěnu 50 ml
pleťovou vodu 100 ml
hydratační krém 30 ml

Cela sada je pry urcena pro vsechny typy pleti.... no to nevim. Ja mam hodne mastnou plet a me pri pravidelnem  /dvakrat denne/ pouzivani dost vysusovala a to az tak, ze jsem mela na pleti supinky.. .Takze si neumim predstavit, co udela se suchou pleti.

Nicmene - pouzivam ji obden a jen vecer, pak je to ok.

Ted k jednotlivym vyrobkum:

1. Čistící pěna
- po zmačknutí pumpicky se Vam do dlane udela lehka pena, kterou si umyjete oblicej
- na krabicce je "BEZ PARFEMACE" - no zrovna tady nevim, jesli bych se tim moc chlubila.. ono totiz bez parfemace neznamena, ze to nijak nevoni, ale jen to, ze to neni parfemovano - coz znamena, ze to smrdi prirozene - jak chemicke latky v tom normalne srmdi a tohle teda smrdi fest! Chemicky a neprijemne!
- bohuzel nepocituji zadne extra ucinky vycisteni pleti, nebo to, ze by zabranovala vyskytu dalsiho akne

- za me ne, parfemace hnus a nic extra nedela

2. pletova voda
- skoda, ze obsahuje tolik alkoholu
- parfemace - zase ono zname "BEZ PARFEMACE"  - tady se to da prezit
- dost plet vysusuje, takze je pak treba pouzit dobry /lehky/  krem
- v kombinaci s kremem z teto sady neeee, ale pokud dam  treba Baleu Young, tak je to ok
- takze ano, ale nepouzivat kazdy den (dvakrat denne) - spise obden a potom dobre namazat

3. hydratační krém
-  - parfemace - zase ono zname "BEZ PARFEMACE"  - neni to nic prijemneho, opet takovy chemicky zapach. :-(
-  po pouziti pletove vody mi prijde, ze uplne nestaci vyzivit pokozku

Shrnuto, me z tohoto systemu vyhovuje jen ta pletova voda. Pena mi prijde zbytecne draha - protoze nic extra nedela a krem je nedostatecne hydratujici i na mou mastnou plet - navic smrdi......

Mate zkusenost s timto nebo jinym 3. krokovym systemem od Clinique?



4 komentáře:

  1. Ahoj Blondýno, narazila jsem na tvou recenzi čistě náhodou. Vyhledávám na webu nějakou levnější alternativu této sady od Clinique. Používám jí více jak 2 roky a jsem s ní spokojená, jen je fakt moc drahá. Pobavilo mě, že ji kombinuješ s Baleou :D Je taky "bez parfemace"?
    Pokud mohu poradit, místo čistící pěny je lepší levnější tuhé čistící mýdlo, také antibakteriální. Vydrží tak 5x déle než pěna nebo další varianta z této sady, gel. Lépe mydlí a mám pak lepší pocit kompleního odlíčení. Pěna mydlí málo a gel zase moc.
    A k tomu "hydratačnímu krému" je třeba použít ještě opravdový hydratační krém. Totiž tento "Clearing Moisturizer" je lehký krémík, co redukuje tvorbu mazu, zklidňuje pleť a je jen lehce hydratační. To ti ale měli v obchodě říct, že je třeba použít normální krém .. :( Právě proto jsi asi měla vysušenou pleť při používání 2x denně.
    Chtěla bych nějakou jinou, levnější antibakteriální kosmetiku bez parfemace :) Poradíš?
    Díky za tip, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, dekuji za krasny komentar.
      No obecne je trochu skoda, ze mi prijde, ze slecny tomu moc nerozumi :-(( nicmene ted kombinuji takhle:
      rano tuhle cistici vodu, jiny gel na myti oblicene - ted mam zrovna alverde nejaky a k tomu dramaticaly different gel-krem od Clinique.
      Vecer davam Biodermu /zelenou/ vodu a krem od Lavera matovy na problematickou plet.

      Diky za tip na mydlo, koukam po nem uz delsi dobu :-))

      Ohledne levnejsi varianty teto pece:
      - myci gel doporucuju tenhle od Alverde: http://2.bp.blogspot.com/-vsofnlWxo6s/UdHcho_fJvI/AAAAAAAAAOw/0oSjRK037-k/s1600/IMG_0090_1.jpg
      Pletovou vodu - tady jsem na lepsi levnejsi bohuzel nenarazila :(((
      Krem na problematickou plet: bud tenhle: http://www.blondatejsvet.cz/2013/08/recenze-avene-triacneal.html
      nebo klidne tuhle baleu, ta je fakt skvela! http://www.blondatejsvet.cz/2013/01/recenze-balea-young-hydratacni-matujici.html navic stoji jen 59kc!!!!

      Vymazat
  2. Ahoj, všechno jsem pročetla a ráda vyzkouším. Asi začnu tím Avene ... Na Baleu ještě nejsem připravená :) Používám od ní sprcháče a tělové krémy, ale na svůj citlivý obličej, co si nechává stále nějaké pupínky v zásobě, mám strach ji zkoušet ... Ale je fakt, že 1490,- za krém od Clinique Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer a 60,- za doporučovanou Baleu Young je fakt monstrozní rozdíl :D
    Na mýdlo posílám odkaz, kde je momentálně nejlevnější http://www.parfum.cz/cistici-mydlo-na-oblicej-a-telo-anti-blemish-solutions-cleansing-bar-for-face-and-body-150-g.html Přímo v Clinique ho mají za 480,- Já si teď po 2 letech koupila druhé. Když jsem přecházela na tuto kosmetiku, měla jsem před svatbou, rozhozené hormony hrály své, měla jsem akné i na dekoltu a zádech:( mýdlo byla nejlepší volba - pěnu (560,-) nebo gel (prodává se snad jen v té cestovní sadě) bych při mytí obličeje, dekoltu i zad vypotřebovala mnohem rychleji ... Jo ale pár týdnů před svatbou jsem využila pomoc kožní lékařky, která mi předepsala Zynerit a ten mi tedy fakt pomohl. Nevím jak teď, tehdy nebyl volně prodejný a mohl se používat jen omezenou dobu. Moc to nevonělo, nastávající, který mi jej každý večer potíral mi říkal, že voním jak kyselé okurky :D Ale i přes to si mě vzal :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, koupim urco! No ja teda pred svatbou taky zasla na kozni a me nepomohlo co mi psala vubec. Mast jsem nakonec vyhodila...

      Vymazat

Negativni kecy = delete
Komentare, ktere nejsou k tematu clanku = delete
Tohle je muj blog, jestli se Vam to nelibi, nechodte sem!