O životě jedné blondýny a o tom, jaké to je žít s ní...

14. května 2014

Urban Decay - Electric Palette vs. Sleek ACID


A je to tu... pecka v podobe Electric paletky od Urban Decay. Nejdriv jsem si rikala, ze ji vazne nepotrebuju - kdyz mam ACID, ale pak jsem videla par videii - tutorialu s ni a bylo jasno! Proc? To se dozvite, pokud budete cist dal :)


Nejdriv par fotek: 


Co pisou: 


Baleni je /jak uz je u UD zvykem/ dokonale! Pripomina VICE paletky, jen je mensi. Formatem spise podlouhla. Je ze silneho cerneho plastu, na vrchu je pak tahle uzasna barevna fotka: 


Uvnitr je velke - opravdu pouzitelne zrcatko. Soucasti baleni je i dvojite zakonceny synteticky stetec. Je krasne mekoucky, opravdu se da pouzit. Dokonce prave s temito pigmenty funguje skvele! Jedna jeho strana je vetsi plossi stetec, druha strana je mensi - idealni na detailni praci.



Barvy jsou uzasne pigmentovane (ne, tohle fakt neni fraze!), neskutecne jemne namlete, neprasi a pracuje se s nimi uzasne! Opravdu jsou to nejuzasnejsi (neonove) stiny, se kteryma jsem kdy pracovala. Vsechny maji stejne kvality - jediny stin, ktery je malicko hrubeji mlety a mene pigmentovany je hned prvni - stribrna REVOLT. Nicmene stribrnych mam tolik, ze mi to ani nevadi. Dokonce v paletkach NAKED od UD jsou mnohem lepsi "braskove" tehle stribrne.


Kouknete na tu nadheru. Vsechny barvy jsou jednou prejete prstem na cistou pokozku BEZ jakehokoliv primeru nebo baze nebo bile tuzky nebo proste cehokoliv. Coz tedy take znamena, ze pokud pod stiny date jeste bilou tuzku... budete zarit doslova na 100 metru :))))))

Nejradeji mam barvy SAVAGE - krasna ruzova. FRINGE - modro-zelena, JILTED ruzova, ktera je malicko vice do fialova (shimmer), URBAN - neskutecne krasna fialova a FREAK - nadherna, svetla zelena. 


A ted tedy tolik ocekavane porovnani Electris vs ACID:

Velikost - UD je vetsi, i tlustsi. Sleek je tenci a mensi.
Pocet stinu v paletce - UD 10, Sleek dokonce 12
Pigmentace - rozhodne UD, nerikam, ze je Sleek nejak spatny, ale zejmena neonove barvy se samotne pouzit nedaji - je treba je dat vzdy pres bilou tuzku, abyste z nich dostali vsechno. Coz u UD neni treba.
Vydrz - tady je vitezem opet UD! Sleek neudrzi svoji intenzitu dele nez 3 hodiny (i s pouzitim baze a bile tuzky). UD naopak intenzitu drzi po celou dobu - prakticky do odliceni. Muj nejdelsi test byl 10 hodin (zatim).
Baleni - u me vede UD z nekolika duvodu. Lepe se otevira - Sleek ma typicke otevirani ala zlomit si nehet. Zrcatko je vetsi v UD, celkove je UD bytelnejsi. Sleek je zase mensi - takze lepsi na cestovani. UD ma lepsi povrch baleni - da se snadno cistit. Na Sleeku je hned vsechno videt - hur se cisti.
Cena - no jo, tady je to jasne. Sleek s cenou 11,99$, UD 49$. A s vysi ceny se odviji dalsi vec. Sleek si muzete bez starosti nechat poslat z USA (je pod hranici hodnoty pro platbu DPH), zatimco UD jednak nezasila na primo a hlavne je nad touto hranici = celni sprava Vam vymeri DPH na hodnotu paletky (49$ + 21% DPH), kterou bude treba zaplatit Ceske poste, aby Vam zasilku vubec vydala.
Gramaz stinu -  Sleek 1,1g na stin, UD 1,2g na stin. Tedy UD dostanete o pidi kousicek vice. :) Nic zasadniho pro rozhodovani :)
Prislusenstvi k paletce - Sleek penovy aplikator - da se pouzit. UD - synteticky stetec velmi dobre kvality. Za me vitez UD...

U me jednoznacne vyhrava UD. Ano, vim, ze je ctyrikrat drazsi, ale v kvalite stinu je to nestkuecne videt! Sleek jsem pouzila za tu dobu co ji mam cca 10x a vypada velmi pouzite - nektere stiny jsou uz dost vydrene. UD obecne mi po letech pouzivani vubec neubyva... vsechny paletky vypadaji stale jako nove = vydrz je urcite vetsi u UD....


Swatche Vam asi reknou nejvice. Modre odstiny jsou rekla bych u obou paletek stejne dobre. Markantni rozdil ovsem nastava u neonovych odstinu - ruzove, zlute, zelene, oranzove ... (opet jednou prejeto prstem bez baze nebo jakehokoliv podkladu v obou pripadech)


Paletky pekne vedle sebe.. me se i designem vice libi UD - i kdyz chapu, ze to zase tak velkou roli nehraje. 



Tak co Vy na to? Libi? Nelibi? Jak Vam prijde ve srovnani se Sleek paletkou?

2 komentáře:

  1. Tak to je nádhera:) Já jsem přes paletky úchyl a tohle je opravdu krásný kousek:) Doufám, že brzy uvidíme fotky z líčení:)

    OdpovědětVymazat

Negativni kecy = delete
Komentare, ktere nejsou k tematu clanku = delete
Tohle je muj blog, jestli se Vam to nelibi, nechodte sem!