O životě jedné blondýny a o tom, jaké to je žít s ní...

4. března 2013

Jillian Michaels - Making the Cut: The 30-Day Diet and Fitness Plan for the Strongest, Sexiest You


Oproti velmi volne ladene knize Slim for Life je tahle "klasicky" plan. 30 denni  jidelnicek a program na cviceni... Ovsem obohaceny i o mentalni zmenu Vaseho vnimani zivota.. coz jak sama Jillian rika je nemene dulezite nez samotny jidelnicek nebo cviceni.

Tahle kniha je uplnym opakem Slim for Life, tahle Vam naopak presne nadefinuje co jist, kdy a  jak cvicit.
A to uprimne neni nic pro me. Myslim, ze je skvela pro zacatecniky, kteri  proste nevi co jist a jak.... ale pokud uz nejakou dobu jite zdrave a dodrzujete zasady zdraveho zivotniho stylu, bude pro Vas prilis svazujici.

Uprimne rikam, ze pro me jidelnicky nejsou, ja si proste rano chci dat vajicka, kdyz na ne mam chut a ne jogurt, protoze ho mam v planu.. Eee, to neni nic pro me.

Jinak je kniha presne takova jakou byste ji cekali. Ja mam Jillian moc rada, takze jeji styl se mi libi, je tvrda a rika Vam pravdu, nic neprikrasluje a rika, ze to bude tezke... netvrdi, ze dokaze zazraky, ale rekne vam, ze VY a jen VY  ty zazraky muzete udelat, pokud budete OPRAVDU chtit! (There’s no way around it: if you want to get ripped, you have to sweat!)


Takze doporucuji pokud nevite kudy kam a zacinate! Pokud jste pokrocili, kupte si ji spis pro inspiraci a taky jako skvelou motivaci, kterou Jillian umi podat!

Co jsem se dozvedela noveho, ze existuje vice typu matabolismu, a pro kazdy je jiny pomer proteiny/sacharidy/tuky idealni! Cely zivot jsem jedla vlastne spatne... nebo jsem "Balanced Oxidizer":

The ideal macronutrient ratio for the balanced oxidizer is 40 percent carbohydrates, 30 percent protein, and 30 percent fat. These are the metabolic types that do well on diets like The Zone.

A dva citaty:

Quality over Quantity To get the most out of your workouts, you must use proper form. How well you lift is way more important than how much you lift.

Exercise is the architect, and recovery is the builder. Believe it or not, your muscles do not get stronger during the workout; it’s after the workout that they grow and develop.

Kupujte na Amazon.com, kde maji samozrejme i elektronickou verzi.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Negativni kecy = delete
Komentare, ktere nejsou k tematu clanku = delete
Tohle je muj blog, jestli se Vam to nelibi, nechodte sem!