O životě jedné blondýny a o tom, jaké to je žít s ní...

11. července 2013

Recenze: La Roche-Posay - Zmatňující gel-krem SPF 50+


Jiz od jara hledam denni krem, ktery bude mit poradne SPF... Vsechny maji 10...15...20. Na tvar ovsem radeji volim 30 a vyse... Jak jsem zjistila asi uz neni v mode vysoke SPF v dennich kremech, protoze jsem nenasla zadny, a to ani v drogerii, ani v parfumeriich. Dokonce ani v Clinique (nejvyssi u nich mel 25 a o nem jeste budu psat).

Ano, samozrejme, ze se vyrabi, ovsem nejsou k dostani u nas!! :-OOOO Jako proc? Copak my v Evrope travime na slunci mene casu? Vetsina lidi se mylne domniva, ze cislo SPF udava jak moc nas dany pripravek chrani. Ve skutecnosti je to hodnota casova - tedy jak dlouho nas chrani (viz nebo zde  nebo zde), tudiz argument, ze v nasich zemepisnych sirkach vyssi SPF nepotrebujeme, spatne.....

Nu a tak jsem zasla do lekarny, kde bylo adeptu dost a dost... Bioderma, Vichy, Avene... a taky La Roche maji sve vyrobky. Ja ovsem hledala neco matujiciho, neb mam dost  mastnou plet. Zaroven jsem hledala neco, co bude pokud mozno k pleti co nejsetrnejsi a nebude ji ucpavat a pod. Po pomerne dlouhem vyberu a konzultaci s pani magistrou jsem nakonec vzala tohohle krasavce :)


Jak uz oficialni preklad do CZ je - opravdu ma krasnou gelovo-kremovou konzistenci, velice jeeemnoucka parfemace, cista, trochu jako jejich pletove vody. Krasne se vstrebava do pleti a opravdu matuje, nehrozit tak riziko, ze byste se leskli jako disco koule.. super.

Mou plet nedrazdi a celkove ho v podstate na pleti vubec necitim. Porizovala jsem ho hlavne na chvile, kdy nenosim makeup a nemam tak odpovidajici ochranu uz prave od makupu, nicmene jsem jej zkousela i pod makup a vse bez problemu, nezmolkovani, makeup se na nem skvele roztira, jako bych pouzila jakykoliv jiny klasicky denni krem. Super!

Kupovala jsem ho v akci za 359,- Kc. 

Cekate nejake ALE? Zadne neprijde... 



Slozeni neni uplne prochazka ruzovou zahradou bohuzel :-( Za zvyrazneni stoji:

Aluminum starch octenylsuccinate - jenz je oznacen jako silne drazdivy,  PEG -8 Laurate - drazdivy, Triethanol amine - lehce drazdivy, muze ucpavat pory.

To jsou asi nejvetsi strasaci ve slozeni. Cele slozeni si muzete prozkoumat na http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_e754111601.html

Ze zkusenosti nekolika tydnu pouzivani jsem zatim nezaznamenala na svoji pleti ani podrazdeni, ani ucpavani poru, ovsem jak rikam vzdycky - kazdy jsem jiny, takze tady bych urcite doporucila pozadat v lekarne o vzorecek, nez koupite plne baleni...  

A co Vy? Jak chranite svou plet? Mate nejakeho favorita?

2 komentáře:

  1. Vypadá dobře, PEGům se snažím sice taky vyhnout, ale aspoň že je bez parabenů a když říkáš že tě nedráždí, tak je to fajn :) objevila jsem tvůj blog náhodou a moc se mi líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, presne tak. Pokud to jen jde, preferuju prirodni slozeni, ale u kremu s spf jsem vlastne ani nic jineho necekala :(

      Diky, budu rada, kdyz zase prijdes :)

      Vymazat

Negativni kecy = delete
Komentare, ktere nejsou k tematu clanku = delete
Tohle je muj blog, jestli se Vam to nelibi, nechodte sem!